JÍDLO, JÍDLO, JÍDLO – CHUTĚ ŽIVOTA

web_cpt_1

JÍDLO, JÍDLO, JÍDLO  – JÁ HO MILUJU 

 

Je spousta informací o tom co je zdravé, co nezdravé, co karcinogenní, co snižuje imunitu.
V dnešní době také známe mnoho diet a výživových směrů.


Je to obrovské množství informací a člověk pak neví co je pravda, co tedy má jíst a co ne. A když už něco vyzkouší nemá to valný efekt, nebo nemá silnou vůli…

Já se za svůj osobní i profesní život naučila dívat na jídlo s láskou. Jídlo je vůči mě neutrální, nemá vůči mě postoj, nemá na sobě ani nálepku POZOR ZTLOUSTNEŠ.

Má jen informaci o složení.

To jestli je dietní nebo nedietní, jestli ztloustneme, nebo ne, to už je naše vlastní nálepka rozumu. Naučili jsme se tak na potraviny dívat.

Naučila jsem se dívat na potraviny tak, že mi neublíží.

Řídím se tím, na co mám skutečně chuť, řídím se pocitem. Prostě vnímám co mé tělo potřebuje a nebojím se dopřát cokoliv.

Miluji pestrost ve výběru potravin a chutí.

Ale taky vím, že chci pro mé tělo to nejlepší a vybírám jen to nejkvalitnější jídlo, suroviny, pochutiny i sladké 

Jak to dělám?

Nejdůležitější je důvěřovat vlastním pocitům. Naše tělo je skvělý navigátor, stačí jen vnímat a důvěřovat tělu. Když vnímáme své tělo, víme, kdy má hlad, kdy je syté a kdy se přejídáme.

Přejídání je absence svého vlastního vnímání. Jíme bez vnímání pocitu sytosti. Vlastně až když jsme najezení k prasknutí, vnímáme sebe.

Pestrá strava a pohyb, který je přirozeností, to je cesta k radosti ze života.

LÁSKOU K TĚLU